Ανακοίνωση αποτελεσμάτων «2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης”»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης»» αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας που έδειξαν ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό μας και παρακίνησαν τους μαθητές τους να πάρουν μέρος σ' αυτόν αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός ξεχωριστού συναδέλφου. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους νέους που μας τίμησαν με την αποστολή κειμένων τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά τον άκρατο δυναμισμό της νέας γενιάς, που και πολλά πράγματα έχει να πει και τις ευκαιρίες αναζητά για να τα κοινοποιήσει. Αυτός ο δυναμισμός των νέων μας είναι ό,τι εξακολουθεί ακόμα και μέσα στην αβεβαιότητα του σήμερα να συντηρεί την ελπίδα μας για το αύριο. Και γι' αυτό νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε στους νέους μας την ευγνωμοσύνη μας.
Από ένα σύνολο πεντακοσίων τριάντα πέντε (535) συνολικά κειμένων, που όλα διαβάστηκαν με προσοχή και σεβασμό από την επιτροπή, προχώρησε ομόφωνα στην επιλογή των ακόλουθων κειμένων για διάκριση:

Α. Επίπεδο Λυκείου - Ποίηση:
1ο βραβείο: απονέμεται από κοινού στις μαθήτριες
Α) Μαρία Μπέλλου (Λούμπε - Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) για το ποίημα «Ένα πεντάγραμμο κι ένα σύννεφο».
Β) Αλεξάνδρα Συμεωνίδου (Μαργαρίτα -1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο ' Μανόλης Ανδρόνικος' για το ποίημα «Το κούτσουρο»
2ο βραβείο: απονέμεται από κοινού στις μαθήτριες
Α) Μάρω Δημαρά (Καλοκαίρι - 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης) για το ποίημα «Κάτω από το πέπλο του φεγγαριού».
Β) Μαρίνα Χούλη (Θαλασσινή- Γενικό Λύκειο Βροντάδου Χίου)
3ο βραβείο: απονέμεται από κοινού στις μαθήτριες
Α) Αναστασία Μάγερα (Ελεύθερη - 2ο Γενικό Λύκειο Χαιδαρίου) για το ποίημα «Μνήμη φωτογραφική»
Β) Στέλλα Στάη (Καβαλάρης της Σκιάς -2 Γενικό Λύκειο Δράμας) για το ποίημα «Από τα φυλακισμένα μνήματα».

Β. Επίπεδο Λυκείου - Πεζογράφημα:
1ο βραβείο: Χρήστος Τσαγκάρης (Spleen – Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά) για το πεζογράφημα «Θυμάμαι τον κύριο Καβάφη».
Δεύτερο και τρίτο βραβείο δεν απονέμονται.

Γ. Επίπεδο Γυμνασίου - Ποίηση
1ο βραβείο: Άννα Γούλα (edelweiss – 1o Γυμνάσιο Υμηττού) για το ποίημα «Το ηλιοβασίλεμα».
2ο βραβείο: Σπυρίδων Βοιτσίδης (Σανγιάζι – 1o Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων) για το ποίημα «Πέτρινες υπάρξεις».
3ο βραβείο: Δεν απονέμεται τρίτο βραβείο

Δ. Επίπεδο Γυμνασίου - Πεζογράφημα
1ο βραβείο:
Ελένη Χρυσοχοίδου (Little Dreamer – 2ο Γυμνάσιο Συκεών Θεσσαλονίκης) για το πεζογράφημα «Το καλοκαιρινό ημερολόγιο ενός μυρμηγκιού!»
2ο βραβείο: απονέμεται από κοινού στις μαθήτριες:
Α) Αθηνά Μαρτίνου (Λιονταροπρόβατο-2ο Γυμνάσιο Βρι-λησσίων) για το πεζογράφημα «Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία».
Β) Σωτηρία Τσιγαρά (Μαρκέλλα Παραδείση -3ο Γυμνάσιο Καστοριάς) για το πεζογράφημα «Το φωτεινό μου αστέρι».
3o βραβείο:
Βασιλεία Παπακώστα (Μικρή Πένα- Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων) για το πεζογράφημα «Λόγια Ψυχής».

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο διαγωνισμό την Τετάρτη 07 Μαΐου 2014 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας.
Επίσης θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση (Live streaming) της εκδήλωσης απονομής βραβείων από σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας της ΔΔΕ Δράμας (www.didedra.gr).
Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μας αν παραβρεθούν στην εκδήλωση οι βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί τους.

Δράμα 05.5.2014

O Δ/ντής
Δ/νσης Δ/μιας Εκ/σης Π.Ε. Δράμας

Δρ. Κιουλάνης Σπυρίδων

Η Κριτική Επιτροπή